Sundbusserne A/S

I over 50 år har Sundbusserne sejlet passagerer mellem Helsingør og Helsingborg, og ruten er i dag en institution i sig selv for både danskere og svenskere.

Sundbussernes historie begyndte i 1958, da daværende skibsreder Ragnar Moltzau senior besluttede at udfordre tog- og bilfærgerne på ruten Helsingør-Helsingborg. De nye sundbusser skulle hverken transportere tog, busser, biler eller lastbiler, men udelukkende mennesker. Derfor blev de indrettet til mennesker og ikke mekanik.

I marts 1958 gik færgerne Henrik og Pernille i trafik under navnet Sundbusserne. Snart kom Jeppe til med en kapacitet på 160 passagerer, og en succes var født. På et tidspunkt var hele fire skibe i brug samtidig, og på en enkelt dag sejlede man 96 enkeltture og servicerede over 18.000 gæster.

En institution i Øresund
Det tog ikke mange år for Sundbusserne at etablere sig som en fast institution for både danskere og svenskere. Skibene var bygget til mennesker og den nære trafik. Kom man langvejs fra, tog man bil- og togfærger, mens Sundbusserne derimod var tæt på de lokale og var en livline på tværs af sundet.

I både Helsingør og Helsingborg opfattede man dengang som i dag ruten som ens egen, for næsten alle har oplevet vigtige begivenheder i deres liv, som har udspillet sig på og omkring skibene.

Sundbusserne sejler igen
Efter et kort ophold sejler Sundbusserne nu igen mellem Helsingør og Helsingborg. Og ligesom i gamle dage hedder skibet Pernille. En yngre dame end den oprindelige Pernille, men stadig med respekt for rutens historiske betydning og med fokus på hyggen, samværet og menneskene ombord.


Expired Jobs (1)

Skibsassistent

|   Posted : 29.Mar.17
SUNDBUSSERNE A/S søger en skibsassistent afløser på fuld tid i perioden 1.april 2017 – 31.August 2017 til vores Helsingør-Helsingborg færge rute.

Skibsassistent |   Location:Helsingbør, Danmark

<< Previous 1 Next >>